LANeye intrångsdetektering i nätverk

Hindra oönskade datorer från att ansluta till ditt trådlösa nätverk

 
Kontakt  |  Sitemap  |  Language:

Chefer ny måltavla

Chefer ny måltavla - Mellanchefer och höga chefer utses som primära måltavlor för social engineering mot företag. Varför? En av huvudanledningarna är att chefer generellt sett har i högre grad acces till företagens informationssystem. En annan anledning är att chefer har en bättre överblick och är bättre insatta i hur företaget fungerar och tenderar oftare till att deligera ut uppgifter till anställda om chefen kontaktas utifrån.


Det är ganska lätta att komma i kontakt med chefer. Betydligt enklare än att få kontalt med vanliga anställda. Chefer kan lätt kontaktas i samband med rekrytering, för kommentarer till nyheter och press för att göra uttalande. Varje gång man kontaktas utifrån finns en potentiells risk att det rör sig om social engineering.


Chefer har kontaktats av kundorganisationer där företaget anklagas för ha misskött en kund och krävt att företaget aggerar och rättar till felet genom att svara den klagande kunden. För att hjälpa chefen att svara kunden har en länk bifogats i ett epostbrev som chefen klickar på och kan ge sitt svar till den klagande kunden och chefen får därefter information om att ärendet nu är utrett. Men det som igentligen hände var att hans dator blev infekterad av en trojan som nu är aktiv på chefens dator och med chefen systemrättigheter nu snappar upp lösenord till företaget system genom att avlyssna tangentbordet.


Lösning

Ta bort organisationsscheman som visar namn, position och bilder om sådant finns publikt på företagets webbplats.


Utbilda chefer i att hantera externa kontakter genom regelbunden träning.


Svara aldrig direkt på anklagelser utan att först konsulterat dina chefskollegor eller annan personal som kan hjälpa dig med att svara på anklagelserna.


Var försiktig med sociala nätverk som tex. FaceBook - Sociala nätverk är tillgängliga för vem som hellst. Avslöja inte privat information, tidigare anställningar och positioner eller annat.


Läs mer om detta ämne

1.   SOCIAL ENGINEERING - Chefer ny måltavla

Chefer ny måltavla för social engineering.

Dom har i högre grad systemrättigheter och kunskap om företagets system.

 NÄSTA

2.   SOCIAL ENGINEERING - Hantering av publik information

Någon ringer upp dig på jobbet och frågar efter företagspublik information.

Du tänker detta är OK men vem är det som ringer?

3.   SOCIAL ENGINEERING - Öppet efter lunch

Du har just kommit tillbaka från lunch och håller upp dörren till företaget.

Vem är han som talar i mobiltelefon?

Intrångsdetektering i nätverk

Testa gratis

Pris: 387:- SEK

Testa gratis

Pris: 864:- SEK

Registrera dig och håll dig informerad

Registrera dig och få LANeye nyheter med epost. För att registrera dig, ladda ner och installera LANeye. I programmet väljer du att registrera dig i registreringsdialogen.


TIPSA EN VÄN OM LANeye
Copyright © 2003-2019 ProPrat, Stockholm Sweden  |  www.proprat.se  |